Jedrilica Vedrana Kabalina

Regata Mini - Transat održava se svake dvije, neparne godine. Ove godine start regate je 1. listopada u francuskom La Rochelleu. Prva etapa je duga 1350 nm i jedri se do Las Palmasa na Kanarskim otocima. Predviđeno trajanje je desetak dana. Druga etapa kreće iz Las Palmasa 1. studenog i duga je 2700 nm. Cilj je u Le Marinu na Martiniqueu. Predviđeno trajanje ove etape je do 20 dana.

Fuži, pašta ili tjestenina omiljena u Istri začinjena tartufima.

Tartuf, latinski Tuber, gljiva je specifičnog mirisa i okusa koja samo rijetke ostavlja ravnodušnama. U svijetu postoji nešto više od 60 vrsta tartufa od kojih su u istarskoj gastronomiji najzastupljeniji bijeli, plemeniti crni, ljetni crni i zimski crni tartuf. Fuži su tjestenina nezaobilazna u istarskoj kuhinji. Prema receptu obitelji Marinac spravljaju se od oštrog pšeničnog brašna, jaja i drugih sastojaka od kojih je najvažniji ljubav prema kraljici istarske pašte. 

Skladištenje češnjaka u pletenicama.

Istarski crveni, Cerićki ozimi i Slavonski ozimi bile su tri sorte češnjaka upisane u Sortnu listu Republike Hrvatske na dan objavljivanja ovog članka. 23. studenog 2016. u Sortnu listu upisana je i četvrta sorta, Podravski ozimi češnjak. U Dalmaciji, pogotovo u okolici Trogira uzgaja se i češnjak poznat pod imenom šarac.